reviews van diverse behandelingen

Marie-Louise Rijs, is een ware rijs-genoot. Ze weet als geen ander meteen tot de kern door te dringen. Ze gaat verder dan het gewone bewustzijn en pakt daardoor lagen aan waar anderen compleet aan voorbij gaan. Ze is intuïtief zeer sterk. Gebruik makend van haar helderwetend- en helderhorendheid stemt ze zich af op je onderbewustzijn en het hogere bewustzijn.
Haar werkterrein is zeer breed en ze blijft zichzelf continu vernieuwen, om zo het beste in haarzelf en in jou naar te boven te halen. Dit in combinatie met haar kundigheid en passie maakt haar de aangewezen persoon om je te begeleiden op je weg wanneer je zelf vastloopt of het niet meer weet.
Ze heeft mij geholpen een totale ommekeer teweeg te brengen op een zeer moeilijk moment in mijn leven. Bij mij wist ze, zonder dat ik iets over mezelf prijsgegeven had, meteen mijn grootste pijn-/knelpunten te benoemen.  De boodschap die ze mij moest verkondigen was zeer moeilijk en ingrijpend. Desondanks wist ik meteen dat het waar was en dat het nodig was en om daar naar te gaan leven. Om van daaruit een leven te kunnen gaan leiden waarin ikzelf en mijn welzijn, zowel fysiek als mentaal, centraal staan.
Was het makkelijk ? Nee,integendeel. Is mijn reis nu ten einde ? Nee, misschien is deze zelfs pas net begonnen, want er is een complete transformatie gaande wat gepaard gaat met ups, downs en verwarring.
Gelukkig is Marie-Louise op mijn pad gekomen, waardoor ik de reis niet alleen hoef te maken en gesteund en gesterkt wordt waar nodig om mijn reis te vervolgen naar mijn bestemming in dit leven.
Dank je wel Marie-Louise, woorden schieten te kort om te omschrijven wat je voor mij gedaan hebt en nog steeds doet!

Nancy

Allergiebehandelingen in relatie tot emoties

Spierpijn, buikpijn, eczeem, pijnscheuten in mijn hoofd en voedselallergie opgelost :
“u kunt weer alles eten”. 

Huisarts, reumatoloog, internist, huidarts en allergoloog zeiden: “We kunnen niets voor U doen.”   
Voorheen gebruikte medicijnen: geen, wel homeopathische middelen.

behandelingen: Na vele specialisten en artsen in het alternatieven circuit bezocht te hebben ben ik uiteindelijk terecht gekomen bij Marie-Louise Rijs. 

Mijn persoonlijke verhaal:

Van kinds af aan had ik last van buikpijn en spierpijn. In de loop der jaren namen de klachten toe en kreeg ik ook last van eczeem op mijn hoofd en van misselijkheid. Ik ben nu 64 jaar, dus dat zijn vele jaren met lichamelijke pijn geweest. Ik ben voor al deze klachten voor onderzoek bij een reumatoloog, internist, huidarts en allergoloog geweest. Steeds kreeg ik te horen: “We kunnen niets voor U doen”.

Ik heb zelfs het eliminatiedieet van de voeding gedaan omdat de reumatoloog er zeker van was dat het met de voeding te maken zou hebben. Ik kreeg na dit onderzoek een lijstje mee waarop de voedingsmiddelen stonden die ik absoluut niet meer mocht gebruiken. Achteraf gezien heeft hij mij helemaal op het “verkeerde been” gezet. Ondanks dit dieet voelde ik mij niet fit en naarmate de tijd verstreek voelde ik mij zieker worden. Ik heb steeds tegen elke arts gezegd dat er “iets” is waardoor ik steeds meer lichamelijke klachten ging krijgen. Wat dat “iets” was wist ik toen niet. Maar naar mijn idee was elke arts bezig geweest met symptoom bestrijding, maar wat nu werkelijk de oorzaak van alles was werd nooit duidelijk.

De internist dacht dat ik een maagzweer had, omdat ik steeds misselijk was. Een onderzoek volgde en ik moest de maagslang slikken. Dit leverde niets op, alles was prima in orde. De huidarts heeft bij mij een huidcontact-allergietest gedaan en daar kwam uit dat ik niet tegen parfum kon. Wat de voedingsmiddelen betrof, moest ik naar een allergoloog. De test leverde ook niets op. De huisarts kon niet zo veel met al mijn verhalen. Hij stuurde mij steeds naar een andere specialist. Alles bij elkaar genomen: “Ik mankeerde niets” en toch wist ik voor mij zelf dat er iets was waar ik ziek van werd.

Uiteindelijk ben ik bij homeopathische artsen terecht gekomen. Zij bekijken de mens op een holistische wijze. Een behandelwijze die mij toen wel aansprak . Al vrij snel werd duidelijk dat er sprake was van een emotionele blokkade. Met wat homeopathische middelen en geen zuivel meer gebruiken zou dat wel op te lossen zijn. In het begin leek het er op dat het inderdaad hielp, de lichamelijke klachten werden minder, maar naar verloop van tijd kwamen zij terug en dan ernstiger. Ik was er steeds meer van overtuigd dat de klachten met mijn voeding te maken hadden en ik was daar heel erg op gefocust. Op een gegeven moment kon ik niet veel meer eten of ik werd er ziek van.  
Dat was het moment dat ik mij ging verdiepen in de NAET-therapie. Een therapie die allergieën aanpakt en geneest. Daar zou de oplossing weleens kunnen liggen. Bij mijn eerste bezoek aan Marie-louise deed ze de spiertest. Ik moest een ampul dat voor een allergeen stond tegen mijn keel houden en op nog een paar andere plaatsen van mijn lichaam terwijl zij de spanning in mijn spieren testte. Heel snel wist zij mij te vertellen dat er veel boosheid in mij zat. Ik zei meteen: “Boosheid, ik ben niet boos”. Ik ontkende het. Ik voelde dat ik schrok en ik wist meteen waar die boosheid vandaan kwam. Als een flits ging het door mijn hoofd dat ik maar beter toe kon geven dat ik wel degelijk boosheid in mij had. Jaren en jaren had ik alles mooi toegedekt en er lag een flinke laag stof op. Zij was in staat door die stoffige laag heen te dringen.  Mijn lichaam had in de loop der jaren vele signalen uitgezonden in de vorm van lichamelijke klachten, maar ik (en met mij de reguliere geneeskunst) had ze nooit goed begrepen.

De eerste sessie was een emotionele gebeurtenis. Helemaal leeg ging ik naar huis en wist niet wat me overkomen was. Er was iets op gang gebracht. Het kostte mij enorm veel energie. Ik werd er helemaal door leeggezogen. Op een gegeven moment kwam de boosheid in alle hevigheid opzetten. Boosheid was gericht aan mijn moeder en zat diep verankerd in mijzelf. Na ong. 4 weken dat ik bij Marie-Louise geweest was voelde ik de boosheid in mij opkomen. Op dat moment mocht de boosheid er van mij zijn en kwam die in alle hevigheid naar boven. Een felle reactie was het gevolg, maar ik kon nu de boosheid loslaten. Dat was het begin van alles wat er nog zou volgen. 

Dat was de buitenste laag van de blokkade die eerst opgeheven moest worden alvorens ik verder kon. Ik ben nog een paar keer bij Marie-Louise geweest. Ze gaf mij aanwijzingen hoe  verder te gaan. Zij heeft mij geleerd naar mij zelf te kijken en te luisteren. Ik was bezig met het afpellen van een ui. Telkens ging er een laagje weg om steeds dichter bij mezelf uit te komen. Door heel veel te tekenen heb ik alle emoties naar boven gehaald en opnieuw beleefd. Ik was nu in staat om alles wat in mijn onbewuste zat te voelen en los te laten. Het mocht er allemaal “zijn”. Naarmate ik steeds dichter bij mezelf uitkwam, verdwenen de lichamelijke klachten. Ik was niet meer misselijk, had geen buikpijn meer en de spierpijn was ook beduidend minder. Toch had ik nog steeds het idee dat ik nog lang niet alles zomaar kon eten. Totdat Marie-Louise tijdens een sessie tegen mij zei dat ik alles weer kon eten. Ik was zeer verbaasd en kon het niet geloven. Zij was zeer overtuigd, maar ik nog niet. Een paar dagen na deze sessie heb ik de knop omgezet, ben naar de supermarkt gegaan en heb van alles gekocht op het gebied van zuivel. Thuis alles ook uitgeprobeerd en maar wachten wat er zou gaan gebeuren. Dat was een spannend moment. Er gebeurde niets. Ik was vol ongeloof. Dat was het moment dat er een wereld voor mij open ging. Ik voelde mij vrij, niet alleen in de supermarkt , maar vooral in mijn eigen lichaam. Ik had een blokkade opgeruimd. Dat moment vergeet ik nooit meer.

Het lichaam heeft een groot zelf herstellend vermogen, dat blijkt nu maar weer. Want zonder ook maar één pilletje in te nemen, ben ik van al mijn lichamelijke klachten bevrijd. Het heeft heel veel energie gekost, maar het was zeker de moeite waard. Nu weet ik ook wat dat ”iets” was waar ik steeds ziek van werd.

Toegepaste methodieken : Allergie eliminatie techniek, kinesiologie, dynamisch coachen, familie-en themaopstellingen, helderhorendheid, intuïtieve healing, opdrachten tot intuïtief tekenen

Toelichting:

Dit verhaal staat illustratief voor hoe ik in ga op wat er persoonlijk van toepassing is. Gerry was volop gemotiveerd, helder van geest en was in staat zelf veel processen door te werken. Ze heeft 5 consulten gehad.

Ik zeg niet dat ik de genezing heb bewerkstelligd, maar wel daarvoor gunstige voorwaarden heb weten te scheppen. Ik geef de gegevens aan en ben daarbij afhankelijk van wat de ander toe kan laten. We hebben samengewerkt.

In de loop van de jaren is mijn werkwijze weer veranderd en kan het proces nog sneller verlopen. Het hangt af van de problematiek en van het bewustzijn van degene bij me komt. De meeste behandelingen bestaan uit één of twee consulten. Er komen aspecten aan bod waar je je bewust van bent omdat ze zich in dit leven voorgedaan hebben en ook nog niet bewust van bent omdat ze je zielebewustzijn betreffen. 

Allergieën, omgaan met hooggevoeligheid:

Je hebt onze twee hooggevoelige zoons en ons op een liefdevolle maar doortastende manier geholpen. 
Al bij onze eerste ontmoeting, ongeveer 13 jaar geleden kreeg ik op een hele warme manier een diep gevoel van thuis komen.
Bij de oudste Ruben zijn veel allergieën geëlimineerd. Het was zo mooi om te zien hoe Ruben op jou reageerde en van kleins af aan zelf aangaf dat hij weer naar jou toe moest voor een behandeling en dat is nu nog steeds zo. Tijdens de behandeling pakt hij alles moeiteloos op omdat jij zo mooi communiceert met zijn ware zelf en voelt dat hij dat ten diepste mag leven. Nadien pakt hij de teksten er nog bij ter ondersteuning  om  in het dagelijks leven te herkennen waar er verandering van hem gevraagd wordt en welke gevoelens dit oproept bij hem, soms lastig maar uiteindelijk weet hij het gewoon en past het dan ook toe.
Het was een heel bewustwording proces voor het hele gezin, omgaan met hooggevoeligheid en alles wat daarbij komt.
Het hele gezin transformeert mee naar de Nieuwe Tijd. Jouw begeleiding en kennis hierin is niet in woorden te vatten.
Het is een oergevoel wat aangeboord wordt...maar dan in veilige overgave....
Ik mag wel zeggen dat jij de deur open gezet hebt en ons hebt laten voelen wat het betekent om gezien te worden in je ware potentie.
Onvoorwaarlijke kracht/licht in liefde...
Ook bij Ruben heb je een speciaal plekje, omdat we zo goed voelen wat het echt met een mens kan doen om aangesproken, gezien en behandeld te worden vanuit je hele Zijn. Dat zijn gewoon cadeautjes 💚. En dat mag dan ook benoemd worden.
 
Warme groetjes, Brigitte Arts
 
reactie
Dit is een brief die me in verlegenheid brengt.Te beseffen hoeveel betekenis een behandeling / een ontmoeting blijkt te hebben en de impact ervan op iemands leven, is om stil van te worden. 
 
 
Het gaat mij niet zozeer om bevrijd te worden van fysieke klachten, maar om het besef van de diepere waarde van het mens zijn te duiden en de mogelijkheid om dat te kunnen leven.  Volgens mij is dat de essentie van genezing.